Kysymyksiä & Vastauksia 

 

1. Olenko vaikuttaja?

Somessa.comiin voi rekisteröityä vaikuttajaksi, jos seuraajia on kanavassasi vähintään 1000. Jokaisen yrityksen tarpeet ovat erilaisia, ja seuraajamäärää tärkeämpää onkin oikea kohderyhmän valinta. Toki on selvää, että mitä enemmän on seuraajia, sen suuremmat mahdollisuudet on saada mielenkiintoisia yhteistyösopimuksia. Jonkin määritelmän mukaan mikrovaikuttajan kategoriaan kuuluu vaikuttaja, jolla on 1000-25 000 seuraajaa. Makrovaikuttajaksi voidaan katsoa henkilö, jolla on 25 000- 100 000 seuraajaa.  

Jos olet aktiivinen somessa, bloggaajana, tubettajana tai vaikka instaajana, ja sinulla on sellainen määrä seuraajia, että itse uskot yrityksien kiinnostuvan yhteistyöstä kanssasi, olet tervetullut luomaan profiilin sivustolle.

2. Miten teen hyvän vaikuttaja -profiilin somessa.com sivustolle?

Täytä huolellisesti kaikki kohdat profiilisivulla, ja anna mahdollisimman tarkat kuvaukset kanavistasi ja etenkin seuraajakunnastasi. Kohderyhmä, eli seuraajasi ovat yrityksille erittäin tärkeää tietoa. Lataa myös hyvälaatuiset kuvat profiiliin ja kerro totuuden mukaisesti seuraajamääräsi. Tahallisesti väärin ilmoitetut seuraajamäärät ilmoittaneet vaikuttajat poistetaan palvelusta tai jos ilmenee, että seuraajat ovat ostettuja eivätkä todellisia seuraajia, on edessä sivustolta poistaminen pysyvästi

3. Miten hakeudun mukaan yhteistyökampanjaan?

Voit jättää oman hakemuksesi suoraan yrityksen jättämään yhteistyöhakuilmoitukseen.

Tärkein kriteeri jatkoon pääsemiseksi on perusteluteksti ”Haluan mukaan” -kohtaan. Muista panostaa tähän tekstiin huolella, sillä yritys tekee tämän perusteella päätöksen jatkoon pääsemisestäsi. Jos sinulla on oma vastaehdotus esimerkiksi palkkiosta, voit hakea mukaan ”Haluan mukaan, mutta..” kohdasta, jossa sinulla on mahdollisuus kertoa omat ehtosi mahdolliselle yhteistyölle. Todella hyvä tapa on kertoa yritykselle, mitä sinä ehdottaisit yhteistyön sisällöksi ja miten sinä toteuttaisit yhteistyön.

4. Miten valita sopivat yhteistyökumppanit?

Hakeudu vain sellaisiin yhteistyötarjouksiin mukaan, johon itse aidosti uskot. Tee yhteistyötä vain sellaisten yritysten ja brändien kanssa, jotka sopivat tyyliisi sekä kanavasi kohdeyleisöön. Yhteistyön täytyy tuntua hyvältä ja luontevalta tehdä, jolloin se yleensä myös uppoaa paremmin seuraajakuntaasi.

5. Miten määrittelen sopivan korvaustason?

Muista olla realistinen palkkiopyyntösi kanssa, mutta arvosta myös omaa työtäsi ja panostasi. Jos sinulla on pari tuhatta seuraajaa, on melko epärealistista odottaa satojen eurojen palkkiota. Mikrovaikuttajat pääsevät parhaiten alkuun tuotepalkkiolla, mutta isomman seuraajakunnan omaavat vaikuttajat voivat hyvin pyytää palkkioksi jo tuntuvankin korvauksen. Osassa ilmoituksista onkin määritelty palkkio jo valmiiksi, mutta sinulla on myös mahdollista antaa oma vastaehdotus, jos yhteistyö on muuten kiinnostava, mutta palkkiotaso mielestäsi liian matala

6. Miten minun kannattaa hoitaa yhteistyökampanjat?

Tee aina sen minkä lupaat ja yrityksen kanssa sopimassa aikataulussa. Panosta postauksiin, sillä hyvin hoidetut yhteistyöt saattavat poikia niitä lisää ja voit käyttää niitä myös referenssinä mahdollisissa uusissa yhteistyöehdotuksissa. Mitä paremmat ohjeet olet saanut yritykseltä, sitä varmemmin molemmat osapuolet ovat tyytyväisiä. On hyvä sopia ennakkoon postausten määrä, ja missä kanavissa postaukset julkaistaan ja mihin ajankohtaan. Jos olet epävarma, pyydä yritykseltä tarkempi määritelmä yhteistyön sisällöstä. Pidä huoli siitä, että sinulla on selvillä yrityksen odotukset yhteistyölle.

Käytä yhteistyöpostauksessa hästägiä #somessacom sekä tägää meidät @somessacom. Saatamme jakaa postauksesi somessa.comin Instagram- ja Facebook -sivuilla ja saat tilillesi lisää näkyvyyttä!

 7. Haluaisin tehdä yhteistyötä yrityksen kanssa, jota ei löydy somessa.comista

Profiilisi vasemmassa palkissa on kohta ”Kutsu yritys”, jonka avulla voit lähettää kutsun yritykselle, jonka kanssa olisit kiinnostunut yhteistyöstä. Otamme aina myös vastaan ehdotuksia yrityksistä, joiden ilmoituksia haluaisitte sivustollamme nähdä. Ehdotukset voitte lähettää hello@somessa.com

8. Haluatko lisää näkyvyyttä sometilillesi, blogillesi, vlogillesi?

Teemme erilaisia haastatteluja ja referenssitarinoita vaikuttajistamme. Ole yhteydessä emma@somessa.com, mikäli haluat tulla haastateltavaksemme! Teemme haastattelut blogitekstinä tai videoblogina. 

 

 

 

Uutiset

I-MEDIAT laajentaa uuteen liiketoimintaan – vaikuttajamediatoimiston listoilla tuhansia somevaikutta
21.2.2019
Digitaalisuuteen panostava I-Mediat lähtee mukaan kehittämään vaikuttajamarkkinoinnin liiketoimintaa. Valtakunnallisesti toimiva somessa.com täydentää digitaalisten palveluiden kattausta. Somessa.comilla on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista vaikuttajaverkostoista, jonka listoilla on tuhansia suomen- ja ruotsinkielisiä somevaikuttajia. Vaikuttajaverkostot tavoittavat miljoonia seuraajia blogien lisäksi lukuisissa somekanavissa, kuten Instagram, TikTok, Youtube jne. Vaikuttajaverkostojen laajuuden kautta yritykset tavoittavat juuri oikean kohderyhmän paikallisesti ja valtakunnallisesti.
Vaikuttajamarkkinointia avaimet käteen tai itsepalveluna
9.2.2019
Tärkein tehtävämme on tuoda yhteen yritykset ja vaikuttajat. Käytännössä tämä tapahtuu kampanjapalvelumme, tai toisin sanottuna kampanjamanageerauksen kautta. Tuloksena syntyy kaupallisia yhteistöitä. Mitä hyötyä kampanjapalvelustamme on ja miksi tarjoamme sitä juuri sinun yrityksellesi?
(Feikki)seuraajat - menestyksen mittari?
28.1.2019
Epätoivoiset ajat vaativat, no, epätoivoisia tekoja. Tästä kertoo feikkiseuraaja-ilmiö. Monet nettisivustot tarjoavat palveluja, joilla saat tilillesi epäaitoja seuraajia. Seuraajia, joilla on nimi, mutta kenties tyhjä profiili ja tuhansia seurattavia, kuitenkaan ilman omia seuraajia. Nämä tekaistut profiilit kasvattavat ostajan seuraajamäärää. Feikit seuraajat tuskin kasvattavat profiilisi aktiivisuutta ja saavuttavuutta. Joskus kuitenkin ulkopuolinen saattaa katsoa henkilön x profiilia, ja miettiä: “Wau, miten paljon seuraajia hänellä on!”, vaikka kaikki olisikin vain illuusiota, ostettuja seuraajia. Rahalla saa ja hevosella pääsee.