Millainen on hyvä vaikuttajan yhteistyöhakemus?

Kokosimme yritysten käyttökokemusten perusteella 5 vinkkiä hyvän yhteistyöilmoituksen jättämiseen. 

 

  1. Varmista, että profiilisi on kunnossa, ja sinulla on edustava kuva itsestäsi. Profiilisi on kuten CV, joten ethän laita sellaista profiilikuvaa, jota et laittaisi työhakemukseesikaan.

  2. Tutustu yritykseen ja sen tyyliin huolellisesti ennen yhteistyöhakemuksen kirjoittamista. Parhaat hakijat kertovat jo hakemuksessaan, millaista yhteistyötä voisivat yritykselle tarjota. Parhaimmillaan vaikuttaja esittelee oman yhteistyöideansa yritykselle jo hakuvaiheessa. Jos idea on hyvä, on vaikuttajalla hyvä mahdollisuus tulla valituksi mukaan yhteistyöhön.

  3. Ole luova. Yritykset saattavat saada kymmeniä hakemuksia yhteistyöhön, joten panosta yhteistyön ideointiin jo hakuvaiheessa. Erotut muista hakijoista parhaiten omalla luovalla yhteistyöideallasi, jonka esittelet lyhyesti hakutekstissä.

  4. Panosta huolellisesti tekstiin ja yhteistyöhakemukseen. Jokainen yhteistyöhakemus on kuin työhakemus. Hakemustekstistä välittyy yritykselle vaikuttajan todellinen kiinnostus sen tuotteita ja brändiä kohtaan hyvin nopealla vilkaisulla.

  5. Ole rehellinen, ja ilmoita seuraajamääräsi todenmukaisesti. Yritys saattaa haluta dokumenttia nähtäville esim. Google Analyticsin näkymästä, jossa ilmenee blogin todellinen kävijämäärä.