Kuka on vaikuttaja?

Vaikuttaja on sellainen henkilö, jolla on paljon seuraajia esimerkiksi Instagramissa, YouTubessa, blogissa tai Snapchatissa. Vaikuttaja on aktiivinen sosiaalisessa mediassa tai netissä ja tottunut käyttämään somekanavia. Vaikuttaja on arvokas yhteistyökumppani yrityksille, sillä omaan kohderyhmäänsä sopivan vaikuttajan kautta yritykset ja brändit voivat tavoittaa suuren määrän potentiaalisia asiakkaita.

Mitä on vaikuttajamarkkinointi?

Vaikuttajamarkkinointi on erittäin tehokas markkinointikeino. Sitä voidaan kutsua myös suosittelumarkkinoinniksi.  Vaikuttajien, kavereiden, ystävien ja tuttavien suositukset ja kokemukset vaikuttavat kuluttajien mielipiteisiin paljon perinteisiä mainoksia tehokkaammin. Vaikuttajamarkkinointia tehdään usein somekanavissa, sillä niissä voidaan yleensä tavoittaa paljon yleisöä. Markkinointi somessa on nopeaa ja tehokasta.

Kuka voi olla vaikuttaja?

Kuka tahansa voi olla vaikuttaja. Jos olet sosiaalisessa mediassa, sinulla on yli 500 seuraajia ja olet aktiivinen luomaan sisältöä, voit olla vaikuttaja. Mitä aktiivisempi vaikuttaja on omissa digitaalisissa kanavissaan, sen parempi se on yhteistyökumppanin kannalta. Seuraajamäärää tärkeämpää on kuitenkin, että yhteistyökumppani valitsee vaikuttajan, joka sopii hänen kohderyhmäänsä. Esimerkiksi 1000 juuri oikeanlaista seuraajaa saattaa olla paljon parempi vaihtoehto kuin 10000 seuraajaa, jotka eivät oikeastaan kuulu yrityksen kohderyhmään.

Millaisille yrityksille palvelumme sopii?

Kaikenlaiset ja -kokoiset yritykset, brändit ja mainostoimistot ovat tervetulleita käyttämään somessa.com -portaalia. Riippumatta siitä, onko yrityksesi iso vai pieni, voit luoda kampanjan ja etsiä vaikuttajia, jotka sopivat mainostamaan tuotettasi, palveluasi, tapahtumaasi tai yritystäsi. Onko yritykselläsi menossa jotakin uutta, joka tarvitsee näkyvyttä? Vaikuttajien kautta saat viestisi nopeasti juuri oikealle kohderyhmälle.

Kuka luo sisällön?

Vaikuttaja luo sisällön yrityksen ideoiden ja suuntaviivojen perusteella. Hyvä työtapa on, että vaikuttaja, joka tuntee parhaiten seuraajansa, luo sisältöä oman tyylinsä mukaan.

Miten korvaus määritellään?

Yritys voi määritellä korvauksen kampanjailmoituksessaan. Myös vaikuttaja voi määritellä omassa profiilissaan, millaisesta korvauksesta hän lähtee yhteistyöhön mukaan (korvauksen tyyppi ja minimisumma). Yritys ja vaikuttaja sopivat lopulliset yhteistyöehdot ja korvaukset keskenään.

Miten korvaus suoritetaan?

Jos kyseessä on tuotepalkkio, yritys lähettää tuotteen suoraan vaikuttajalle. Mikäli kyseessä on rahallinen korvaus, vaikuttajan tulee laskuttaa yritystä. Jos vaikuttajalla ei ole y-tunnusta eikä hän pysty laskuttamaan yritystä, hoituu laskutus helposti meidän yhteistyökumppanimme kautta.

Kenelle profiilin yhteystietoni näkyvät?

Profiilisi yhteystiedot ovat näkyvissä vain sinulle. Yhteistyöyritys pääsee katselemaan ainoastaan profiilisi esittelytekstiä hakiessasi mukaan yrityksen yhteistyökampanjaan. 

Onko tämä markkinointilain mukaista?

On. Kunhan vaikuttaja huolehtii, että kertoo seuraajilleen avoimesti kyseessä olevan kaupallinen yhteistyö, esim. #yhteistyö tai #kaupallinenyhteistyö.